Logo cuijksweekblad.nl


Foto: Chris Kokke

Tweede jeugd voor gebouw Nutricia?

Een aantal Cuijkenaren vindt dat het oudste gedeelte van het Nutricia-bedrijfsgebouw gerestaureerd zou moeten worden en een nieuwe bestemming krijgen.

Namens de initiatiefgroep vertelt Peter Fest: "Tijdens Cultuur aan de Maas 2017 willen wij tonen hoe dat er uit zou kunnen zien. Bovendien horen we graag van de bezoekers hoe zij over onze plannen denken. Én er is een prijsvraag: wie heeft het beste, origineelste, creatiefste idee voor een tweede jeugd voor dit 100-jarige gebouw. Het pand stamt uit 1916 en komt leeg als Danone de productie heeft overgebracht naar de Laarakker in Haps. Het oudste gedeelte staat voor 100 jaar Cuijkse geschiedenis en is industrieel erfgoed. Het staat symbool voor 100 jaar werkgelegenheid voor veel Cuijkse mensen. Het staat voor de ontwikkeling in de zuivelproductie tot high tech-industrie. Het is een niet meer weg te denken, markant gebouw, een blikvanger langs de Grotestraat." De initiatiefgroep staat zondag 27 augustus in de Kerkstraat bij de muur van de Heemtuin met een kraampje.

Nieuwbouw
Op 9 juni 2016 werd het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe complex van Nutricia in Haps. De fabriek langs de A73 bij Haps moet eind 2017 klaar zijn. In de fabriek wordt voor meer dan tachtig landen babyvoeding geproduceerd.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox