Logo cuijksweekblad.nl


Foto: Organisatie

Cultuur aan de Maas wordt 'Speels'

Het is de veertiende editie van de zeer succesvolle formule Cultuur aan de Maas. De laatste zondag van augustus, 27 augustus a.s. "We beginnen altijd met het zoeken naar een thema voor deze dag. Daar kan dan op ingespeeld worden. Dit jaar richten we ons ook vooral op kinderen. Vandaar 'Speels'.

Door Jos Janssen

Peter Schouten namens bestuur Cultureel Hart Cuijk en Eric Goos (PR) hebben samen met een werkgroep een groots cultureel programma in elkaar gezet. "We presenteren op die dag vele culturele instellingen die vallen onder de paraplu van onze organisatie. Maar daar komen ook andere muziekverenigingen, dansscholen, toneelgroepen bij. De laatste jaren is daar ook een boeken- en kunstmarkt. We proberen cultuur uit de hele gemeente er bij te betrekken." Cultuur aan de Maas vindt weer in het centrum van Cuijk plaats: "We hebben voor het eerst het Louis Jansenplein er bij betrokken. Dat wordt ingericht als kinderplein. Met doe- activiteiten maar ook met een poppenkast van Knarf en Koo, optredens van Dansschool 10dance en een spectaculaire demogroep V en K uit Uden."

Bijzonder en ook voor de eerste keer is een bierproeflokaal in de tuin van de Oblaten aan de Grotestraat: "Daar kun je genieten van bijzondere bieren van zes brouwers uit deze streek. Waaronder natuurlijk die van de Toebes Kloosterbrouwerij uit St Agatha. Verhalen hoor je er over bier maar ook is er een bourgondisch hapje en muziek. Neem het proefglas in de hand, voel de zon op je bol, zet een borrelplank voor je neus en strijk neer in de tuin. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken op een springkussen."

Jazz is er voor de Kansas, maar over het hele centrum is op diverse plekken veel muziek te beluisteren. "Er is zang van religieus tot pop. De Protestantse kerk aan de Grotestraat, de Martinuskerk en natuurlijk de Schouwburg zijn hier zeer geschikte podia voor. Maar ook op Grotestraat-Noord en in de Molenstraat zit zeer vermakelijke muziek."

Dit jaar valt Cultuur aan de Maas samen met de slotdag van de Nijmeegse Fietsvierdaagse. "Voor de tweede keer. We zijn nu door die organisatie geoormerkt als 'Superstop'. Dat is fantastisch. Dat betekent toch dat er extra duizenden fietsers ons evenement bezoeken. Een geweldige promotie voor Cuijk. Het koor Noisy Voices zingt alle fietsers op het pontje Cuijk in. Het centrummanagement heeft hier een grote bijdrage ingeleverd. De Boeken- en kunstmarkt en diverse Culturele instellingen zijn vanaf 11.00 uur open. Het cultuurprogramma is van 13.00 tot 17.00 uur. We openen om 12.45 uur met een carillonconcert van Marcel Siebers en daarna is er in de kerk een orgelrecital van Paul Wesselingh." Kijk voor meer info op cultureelhartcuijk.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox