Logo cuijksweekblad.nl


Wijnavond Lions levert 3.250 euro op voor Stichting Leergeld

De derde editie van de jaarlijkse wijnavond van Lions Land van Cuijk en Overmaze heeft maar liefst 3.250 euro opgebracht voor Stichting Leergeld Land van Cuijk. Een symbolische cheque is deze week overgedragen door Lionslid Han Hutten aan Hapsenaar Twan Weemen, voorzitter van de regionale afdeling van Stichting Leergeld.

Met bijna 125 betalende bezoekers (het grootste aantal tijdens de drie georganiseerde edities) was de jaarlijkse wijnavond een groot succes. De zaal was ingericht in Italiaanse sfeer, er was entertainment, een enthousiast publiek en er kon uiteraard een zevental wijnen worden geproefd van het Italiaanse wijnhuis Lucarelli. Wijnboer Roberto Lucarelli verzorgde uitleg. Daarnaast was er bij elke wijn voor de bezoekers een klein bijpassend gerechtje.

Opbrengst voor goede doelen in de regio

De jaarlijkse Lions wijnavond heeft als doel om fondsen te genereren voor het goede doel. Dit keer was er speciale aandacht voor Stichting Leergeld Land van Cuijk, dat € 3.250 overgemaakt kreeg. De rest van de opbrengst van de avond (ongeveer € 1.600) zal de komende tijd worden gedoneerd aan andere goede doelen in de regio Land Van Cuijk en Noord-Limburg.

Stichting Leergeld Land van Cuijk

Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege de inkomenssituatie van hun ouders onvoldoende kunnen meedoen aan schoolse en/of sociale activiteiten. Leergeld wil voorkomen dat sociale uitsluiting ontstaat. Leergeld werkt volledig met vrijwilligers. Zij betalen geen geld uit aan de gezinnen maar betalen de rekening direct aan de school of vereniging (voor bijvoorbeeld sport, muziek en dans).

Reageer als eerste
Meer berichten