Logo cuijksweekblad.nl


De ondernemers in spé mochten de wisselbeker in ontvangst nemen.
De ondernemers in spé mochten de wisselbeker in ontvangst nemen.

Leerlingen 5 vwo winnen met bijles via computer

Vier leerlingen van het Merletcollege uit 5 vwo wonnen onlangs in het tv-programma Dragons' Den, nu beter bekend als Shark Tank, uitgezonden door Fox. Hun bijlesinstituut 'Slim Leren!' viel in de smaak bij de jury.

Land van Cuijk - In het programma presenteren startende ondernemers hun plannen aan een aantal investeerders. Het is al enkele jaren ook een wedstrijd tussen leerlingen van het Merletcollege Cuijk, het Elzendaalcollege Boxmeer en Metameer Stevensbeek.

Onlangs waren de leerlingen met Management & Organisatie in hun vakkenpakket door de Rabobank Land van Cuijk uitgenodigd voor de grote finale. De winnende ondernemingsplannen van iedere school werden door de desbetreffende 'ondernemers in spé' gepresenteerd aan een drietal professionals uit het financiële bedrijfsleven.

Ondernemers Bennie Slim en Connie Leren vertelden, ondersteund door student Tjerk en leerling Evy, over hét gat in de bijlesmarkt: bijles via de computer. Ze gaven aan wat de voordelen van deze bijlessen zijn ten opzichte van de conventionele variant: ze zijn goedkoper omdat er geen reiskosten in rekening hoeven te worden gebracht en/of omdat er geen bijlesruimte gehuurd hoeft te worden.

De radiospot, de reclameflyer met QR-code en de uitgebreide website overtuigden de jury dat dit de winnaars moesten zijn van de wisselbeker. Voor het Merletcollege het vierde jaar op rij.

Reageer als eerste
Meer berichten