Logo cuijksweekblad.nl


Foto: Ellen Theunissen

3.300 bezoekers voor Haps spektakel Lijn 5443

Twee volle weekenden op een rij heeft de uit 18 leden bestaande toneelclub Kunakra uit Haps ter ere van haar 50-jarig bestaan een buitenlucht theater-spektakel georganiseerd. De belangstelling was zelfs zo groot dat er een tribune bijgebouwd moest worden.

Haps - Mensen die de show twee tot drie keer bezochten waren geen uitzondering.

Lijn 5443 is gebaseerd op de verhalen rondom 'Het Duits Lijntje'. De uit Berghem afkomstige regisseur en schrijver Joris Brukx en dirigent John Derks waren maar wat trots op al hun mensen die telkens weer het uiterste uit zichzelf haalden om een spetterend optreden te bewerkstelligen. Een legioen aan vrijwilligers, figuranten, technici en koorleden zorgden voor afwisseling, humor en magische kippenvelmomenten. Een locomotief die met een treinstel vol met passagiers en donderend geweld van de brug in het water glijdt was zo'n momentje.

Het stuk is tot stand gekomen middels een unieke samenwerking tussen Kunakra, muziekvereniging Juliana, zangkoor Viva Musica, en vele, vele vrijwilligers uit Haps en omliggende dorpen die de meest uiteenlopende taken op zich genomen hebben. Het in gezamenlijkheid optrekken van alle partijen heeft behalve een zeldzame prestatie, ook een fantastisch gevoel, een enorme energie en verbondenheid opgeleverd. Het dorpje Haps bruiste afgelopen weekenden, maar ook van trots.

Reageer als eerste
Meer berichten