Logo cuijksweekblad.nl


Het team van Rebis helpt cliënten uit heel het Land van Cuijk. Binnenkort verhuist het team naar een nieuwe locatie binnen Cuijk. In het nieuwe gebouw komen ook huisartsen, een fysiotherapeut en apotheek.
Het team van Rebis helpt cliënten uit heel het Land van Cuijk. Binnenkort verhuist het team naar een nieuwe locatie binnen Cuijk. In het nieuwe gebouw komen ook huisartsen, een fysiotherapeut en apotheek.

Kinder Psychiatrisch Centrum Rebis verhuist vandaag naar nieuwe locatie

Het Kinder Psychiatrisch Centrum Rebis verhuist per 1 juli van de Maasstraat in Cuijk naar Spinding 13. Eigenaresse drs Fokje Verweij: "We groeiden hier uit ons jasje. Aan de Spinding hebben we de hele tweede verdieping. In het gebouw komen ook huisartsen, een fysiotherapeut en apotheek. Persoonlijke benadering en kleinschaligheid blijft ook daar onze kracht."

Door Jos Janssen

Cuijk - Rebis komt voort uit de vrijgevestigde praktijk van Verweij, kinder- en jeugdpsychiater. Gestart in 2003 in Oeffelt en in 2008 verhuisd naar Cuijk: "We werken met een team van o.a. kinder- en jeugdpsychiater, GZ-psycholoog, systeemtherapeut, SPV, orthopedagoog, dramatherapeut, ouderbegeleider, pedagoog en speltherapeut. Kinderen en jongeren komen naar ons toe met psychiatrische problematiek. Wij starten meestal met een onderzoek om de diagnose vast te stellen. Bijvoorbeeld autisme, depressies, angststoornissen of ADHD. Daarna kijk je welke behandeling daar het beste bij past. School kan ook een belangrijke informatiebron zijn."

"Ouders worden altijd 'meegenomen' in het traject van behandeling. Soms maken we gebruik van video-opnames, spelobservaties. We begeleiden ook groepen ouders met kinderen met bijvoorbeeld autisme. We geven tips, sturing maar ouders wisselen ook onder elkaar informatie uit. Wat ze bij ons leren kunnen ze thuis toepassen."

Rebis heeft contracten afgesloten met alle gemeentes in het Land van Cuijk: "Belangrijk en wat het ook laagdrempelig maakt, is dat er geen kosten aan onze onderzoeken, behandelingen zijn verbonden. Wel is een verwijzing van de huisarts, Centrum Jeugd en Gezin of een medisch specialist nodig."

Is de jeugd van tegenwoordig moeilijker? Verweij: "Je ziet wel negatieve maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vrije toegang tot internet. Als je via dat medium gepest wordt gaat dat maar door. Heel vervelend. Of bijvoorbeeld gameverslaving. Het positieve van de huidige tijd is dat er meer specialistische hulp gekregen kan worden. Ik vind het heel leuk om met een groep mondige pubers te werken. Je kunt ze de juiste hulp bieden en ziet en hoort resultaat."

De Rebis hulpverlening staat bekend om een open communicatie. "Belangrijk is dicht bij de cliënten te blijven, zo min mogelijk overhead en tussenschakels. Korte lijnen met alle betrokkenen. Ons devies is: zo kort als mogelijk, zo lang als nodig. Op de website geven we ook duidelijk aan wat we niet doen. Bijvoorbeeld geen leerproblemen of behandeling van kinderen die jonger zijn dan 5. Dit omdat we daar niet de expertise voor in huis hebben. Maar wel begeleiding van hun ouders."

www.rebis-kpc.nl

Reageer als eerste
Meer berichten