Logo cuijksweekblad.nl


Marco Derks (voorzitter Diepenkikkers) Petra Janssen (’t Töpke) en Koen Jos Berns (Kwekerij Berns). Milsbeek staat dit weekend in het teken van hapjes en drankjes met de asperge als basis. (Foto: Remi van Bergen)
Marco Derks (voorzitter Diepenkikkers) Petra Janssen (’t Töpke) en Koen Jos Berns (Kwekerij Berns). Milsbeek staat dit weekend in het teken van hapjes en drankjes met de asperge als basis. (Foto: Remi van Bergen)

Culinair feestje met asperges zaterdag en zondag in Milsbeek

Op 24 en 25 juni organiseert CV De Diepenkikkers, in samenwerking met familie Berns, de eerste Milsbeekse Aspergefeesten. Op de landerijen van de familie Berns aan de Rijksweg 35B in Milsbeek wordt een heus feestterrein ingericht.

Milsbeek - Het programma start op zaterdag 24 juni om 20.30 uur. Deze avond staat er een feestavond gepland in de feesttent met medewerking van formatie Wir sind Spitze.

"Op zondag 25 juni vindt er vanaf 13.00 uur een culinair festival plaats in het teken van 'de asperge", zegt Koen Jos Berns van de gelijknamige aspergekwekerij. "Deze dag zullen diverse lokale en regionale ondernemers zich presenteren met heerlijke culinaire hapjes en drankjes met de asperge als basis."

Entree op deze dag bedraagt 2,50 euro per persoon. Bezoekers kunnen dan gebruikmaken van de diverse proeverijen. Verder wordt er een portie verse asperges 'op zijn Limburgs' geserveerd door Restaurant `t Töpke uit Milsbeek. Ze zijn te nuttigen onder het genot van een echt aspergebiertje of wijntje op het binnenterrein. Voor het portie asperges kan men een voucher van 10 euro kopen (incl. entree) kopen bij de kwekerij, online bestellen of bij Restaurant 't Töpke.

"Ook kunt u zich op deze zondag laten rondleiden door het bedrijf van de familie Berns", zegt Twan Spikmans, voorzitter van de Aspergefeesten. "Tevens is er een loterij waar prachtige prijzen te winnen zijn. De zondag wordt muzikaal opgeluisterd door Hofkapel de Suukerruuve in combinatie met DJ Bart. Uiteraard is er ook gedacht aan onze jeugd. Er zijn diverse attracties, spellen en luchtkussens aanwezig op het terrein. Verder kan de jeugd leren 'asperge steken' op het landgoed."

Kaarten 12,50 euro zijn in de voorverkoop te koop bij de SPAR (Milsbeek) Het Hof (Gennep) Texaco Oomen (Groesbeek) of via de site:

www.aspergefeestenmilsbeek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten