Column Bellevue

Carnavalswijzer

Het feest der zotten nadert. Ik bedoel niet de Tweede Kamerverkiezingen maar het Carnaval 2017. De clownspakken, het doosje overgebleven munten en de glitterjurkjes mogen weer uit de kast gehaald worden. Hoe zal ik dit jaar eens gaan? Nog even flink uit de ban voordat het vasten begint en nog ernstiger die vermaledijde verkiezingen op 15 maart. Nu zal er met carnaval gezweefd worden maar half maart wellicht nog veel meer. Wat is goed? Wat is verkeerd? Zal ik wel gaan? Ik weet het niet meer. Zal ik stemmen op de partij Niet Stemmers?

Om u enigszins op de kiesrechte weg te helpen, heb ik een rondje gemaakt langs een grote meerderheid van de zevenentwintig deelnemende politieke partijen met de vraag: Wat betekent voor u carnaval? Heb hen er bij verteld dat carnavalsfeesten erg belangrijk zijn in het serieuze leven. Dat er onder de rivieren miljoenen carnavalvierende stemmers smachtend zitten te wachten op jullie mening. Sommige politici lijken feestvreemd. Bij enkelen moest ik het uit de strot trekken, bij anderen ging het heel gladjes. Doe er uw voordeel mee.

Carnavalswijzer: CDA: hoe leg ik dit Aswoensdag nog aan mijn kinderen uit. SP: Prins en adjudant pak de macht. VVD: Carnavalsmunten moeten rollen. PvdA: Carnaval vier je alleen samen. D66: Meer Carnavalsdagen in het onderwijs. PVV: Carnaval is van ons, blijf af! Groenlinks: Biertappen op windenergie. Partij voor de dieren: Gedraag je niet als een ongelikte beer en koester de kater. Vrijzinnige Partij: 's morgens moet je alles weer op orde hebben! 50PLUS: Meer rollatortoiletten en glazen met een handvat bij Elfkroegetocht. Piratenpartij: Geldklopperij dit feest, schurken. SGP: Biervrije zondag. ChristenUnie: De WC en God zijn bij hoge nood nabij. Artikel 1: Twee glazen pils= 1 boterham. Geen peil: maak geen afspraken hoe laat je thuis bent, geen peil op te trekken. Nieuwe Wegen: na twintig glazen bier ontdek je nieuwe wegen naar huis. DENK: ik dacht dat ik nog munten had. Jezus Leeft: als je wakker wordt in je eigen bed schreeuw het uit, Jezus nog aan toe, ik leef nog.

Proost!

Meer berichten