• Alles
 • (12)
  Sport
 • (5)
  Natuur
 • (4)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement

Vogelexcursie per fiets met IVN Cuijk

zondag 20 januari 10:00 t/m 12:00 uur

Wat weet jij over eenden? Wil je wel eens in de winter een Brilduiker, een Smient, een Nonnetje of een Pijlstaart zien? Stap dan op 20 januari op de fiets en ga op ontdekkingstocht met IVN Cuijk.

IVN Cuijk De Groene Overlaat organiseert op zondag 20 januari 2019 een vogelexcursie per fiets rondom de Kraaijenbergse Plassen. We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats voor de kerk van Beers. De excursie duurt tot 12.00 uur. De excursieleider is Louis Geraets, lid van IVN Cuijk en vogelkenner bij uitstek.

De Kraaijenbergse Plassen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een prachtig vogelgebied. Het hele jaar door leven er veel soorten vogels en in de wintertijd zitten er veel doortrekkers en wintergasten. Welke vogels je zult zien tijdens deze excursie is vooraf moeilijk te zeggen, maar het is wel zeker dat je een flik aantal eendensoorten zult zien. De kans is heel groot dat je de Grote zaagbek, Brilduiker en Nonnetje in je kijker vangt. Je weet het nooit, laat je maar verrassen.

Als je een verrekijker hebt, breng hem dan mee. Heb je die niet? Geen probleem, je kan er voor deze excursie een lenen van IVN De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet!

Om ca. 12.00 uur kunnen we in het IVN-gebouw aan de Grotestraat 14 te Beers onder het genot van koffie/thee en een koek lekker opwarmen en nog even napraten over wat we allemaal gezien hebben.


deel deze activiteit

Locatie

Beers
Beers
Kerkeveld 2
5437bh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.