Logo cuijksweekblad.nl
 • Alles
 • (41)
  Algemeen
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Theater

Lezing over het werk van de Witte Zusters

zondag 23 juli 14:30 uur

Lezing over het werk van de Witte Zusters in Afrika door Zr. Tiny Hölscher. Zij is geboren in 1929 en ingetreden bij de Missiezusters van O.L.V. van Afrika in 1952. Ze heeft o.a. als lerares gewerkt in Oeganda, Tanzania en Kenia en heeft altijd veel te maken gehad met de vorming en toerusting van de jonge zusters, ook van de Afrikaanse zustercongregaties. Ze is provinciaal overste geweest van de provincie Nederland. Zr.

Tiny vindt het van belang dat het oorspronkelijk charisma van Kardinaal Lavigerie en Mère Salomé zichtbaar en onder de aandacht blijft en nog steeds als inspiratiebron kan dienen voor missionarissen en anderen, oud en jong, in Afrika en in Europa. In haar powerpointlezing gaat het over de oorsprong van dit charisma, de ontwikkeling ervan in de hedendaagse samenleving, leven en werk van vroeger en nu van de Witte Zusters in Afrika en Nederland. Ook op hoge leeftijd voelen deze vrouwen zich nog altijd missionaris en zetten zij zich in voor gerechtigheid en vrede, interculturele dialoog en ontmoeting, onder meer in het Wereldhuis in Boxtel.

De lezing duurt ongeveer 1 uur. Daarna is er gelegenheid voor vragen en discussie en kunt u de expositie De Witte Karavaan bezoeken en het boek Dragers van Hoop aanschaffen. Aanmelding graag op info@erfgoedkloosterleven.nl of 0485-311007. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Locatie

Klooster Sint Agatha
Sint Agatha
Kloosterlaan 24
5435xd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.