cuijksweekblad.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Nieuw initiatief van Hilde Quisquater : hondenwandelingen.be

Op zondag 14 september 2014 organiseert Hilde Quisquater een honden-wandelrally om iedereen kennis te laten maken met haar nieuwe site www.hondenwandelingen.be en om aandacht te vragen voor de goede doelen die zij steunt.

Uiteraard zal de winst van de dag integraal gebruikt worden om asielhonden verder te helpen. Daarnaast zal deze dag ook actief gezocht worden naar nieuwe helpende handen voor o.a. : vzw sociale dierenhulp, Snoezels, de hof van Hilde, enz.

Alle initiatieven die Hilde Quisquater opstart of steunt zijn bedoeld om dieren, met de honden in het bijzonder en mensen dichter bij elkaar te brengen. Het is immers bewezen dat wanneer dieren en mensen samen leven het welzijn en de gezondheid van zowel mens en dier verbeterd.

Vzw sociale dierenhulp zal op deze dag extra in de kijker gezet worden, omdat zij volledig staan voor waar ik in geloof. Door minderbedeelde mensen te helpen bij de verzorging van hun dieren wordt voorkomen dat de dieren in asielen belanden, maar ook de eigenaars worden er beter van. De (tijdelijke) financiele problemen die sommigen hebben maken dat het moeilijker wordt om hun sociale contacten te onderhouden. Hun dieren zorgen dan voor de broodnodige steun, maar zij zorgen er ook voor dat de baas naar buiten moet en onder de mensen blijft komen.

Meer over de wandeling :

- Zondag 14 september 2014
- Wandelaars kunnen vertrekken wanneer ze willen tussen 10.00 uur en 14.00 uur.
- Vertrekken : koewacht 4, 9190 Stekene
- Keuze tussen wandelroute van 6 of 12 km.
- Wandelroute is duidelijk aangegeven met pijlen
- Onderweg zijn vragen opgehangen die de deelnemers dienen te beantwoorden.
- Bij de controleposten zullen de deelnemers lekkers krijgen voor zichzelf en hun honden.
- Waardevolle prijzen worden verloot onder de beste antwoorden, gesponsord door RODI
- Zeker de wandeling van 12 km zal uitzonderlijk mooi en avontuurlijk zijn voor baas en hond. Want zij zullen wandelen op paden die alleen voor deze dag opengesteld worden in natuurgebieden.
- Diegenen die op voorhand registreren op de site betalen 5 bij de start, bij ter plekke registreren betaal je 7 .
- Inschrijven kan op de site www.hondenwandelingen.be
- Uiteraard is Hilde Quisquater aanwezig zodat iedereen zijn vragen ivm honden kan stellen.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz